Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt soluţii potrivite pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea arată şi se simt exact ca dinţii naturali.Implantul dentar este o rădăcină artificială ce este plasată în locul unui dinte pierdut, mai exact în osul mandibular sau maxilar și se integrează perfect în structura osoasă proprie.

Printre beneficiile pe care le are un implant dentar sunt protejarea dinților vecini, confortul sporit, astfel că poți mânca și mesteca corect, dar și o osteointegrare și v 

Beneficiile unui implant dentar

Îţi protejează dinţii sănătoși – este o soluţie protetică prin care se înlocuieşte doar dintele lipsă (fără afectarea celor vecini, precum în cazul unei punţi dentare);

Confort – Cu implanturile dentare spui ADIO protezelor dentare mobile cu adeziv! Mănânci, vorbeşti şi zâmbeşti cu încredere;

Avem politică de osteointegrare a implantului (dacă nu se vi

Ce este implantul dentar?

Implanturile dentare reprezintă soluții sigure și rapide ce ne ajută să ne recăpătăm sănătatea orală. Un implant dentar înseamnă un dispozitiv medical, care se inserează în oasele maxilare cu scopul de a pregăti o viitoare lucrare protetică sau coroană dentară. Practic, acesta înlocuiește rădăcina naturală a dintelui și transmite direct forța osului pe toată lungimea implantului și astfel nu există atrofie osoasă. Totodată, un implant dentar împiedică oasele de susținere să își piardă din volum și rămâne astfel arhitectura normală a maxilarelor.
Implantul dentar este realizat dintr-un material 100% biocompatibil cu organismul uman. Pentru a putea ține locul dintelui natural, implantului dentar i se atașează și o coroană dentară, care să-i ofere funcționalitate și stabilitate, dar și o estetică la fel ca cea a dintelui natural.

De asemenea, implanturile dentare sunt recomandate tuturor persoanelor care își doresc să aibă din nou o dantură completă. Fie că este vorba despre lipsa unui singur dinte și pacientul vrea să îl înlocuiască printr-o procedură ce nu afectează dinții vecini, fie că este vorba despre lipsa a mai multor dinți ori afectarea acestora de boala parodontală, iar dinții sunt irecuperabili, implanturile sunt soluții potrivite cu ajutorul cărora poți avea din nou o dantură sănătoasă.Implantul dentar este realizat dintr-un material 100% biocompatibil cu organismul uman. Pentru a putea ține locul dintelui natural, implantului dentar i se atașează și o coroană dentară, care să-i ofere funcționalitate și stabilitate, dar și o estetică la fel ca cea a dintelui natural.

Dinții lipsă și efectele asupra sănătății orale

Indiferent de vârstă, lipsa dinților este un fenomen care provoacă neplăceri. Există și pacienți tineri, chiar cu vârsta de 23 de ani, care se confruntă cu această situație, iar cauza care a condus la această problemă a fost fumatul de la o vârstă mică și bineînțeles nerespectarea igienei orale. Pierderea dinților poate avea un efect major pentru sănătatea întregului organism, a aspectului exterior și a stimei de sine. Tocmai de aceea, este important să reținem că implanturile și coroanele dentare reprezintă soluții de bază pentru recăpătarea danturii de altădată, iar dinții pierduți pot fi înlocuiți cu succes.
De cele mai multe ori, anumite persoane refuză să opteze pentru această procedură stomatologică, fie de teamă, din cauza unor experiențe anterioare neplăcute, fie din motive financiare. În realitate, lipsa unui dinte poate afecta major sănătatea și funcționalitatea danturii, iar asta poate creea și alte probleme ce țin de echilibrul întregului organism și implicit costuri mult mai mari.
Este foarte important să înțelegem că prezența tuturor dinților pe arcadă stimulează și sprijină osul maxilarului. Faptul că un dinte sau mai mulți lipsesc, afectează acest stimul, iar osul maxilar ajunge să se macine. Flexibilitatea acestuia se pierde și astfel apar spațierile dentare, iar procesul de masticație va fi afectat.

Rolul implantului dentar

Medicii stomatologi din Adafe Dental Clinic DR. Danilo Ferarro ne transmit că în momentul în care un dinte sau mai mulți dinți naturali lipsesc este recomandat să îi înlocuim cât mai repede cu ajutorul tratamentului cu implanturi dentare. În caz contrar, cu timpul, dinții vecini se înclină pentru a acoperi spațiul rămas gol, iar întreaga mușcătură se modifică. Odată cu pierderea dintelui natural, osul începe să se macine, iar volumul osos scade considerabil. Tocmai de aceea, tratamentul cu implant dentar într-o zi reprezintă cea mai sigură și eficientă soluție.

În ce constă tratamentul cu implanturi dentare

Tratamentul cu implanturi dentare constă în: consultație și radiografie inițială, intervenția chirurgicală, amprentele de după intervenție, montarea lucrării provizorii, radiografii de control, amprente finale și montarea lucrării protetice fixe. În funcție de fiecare caz în parte se stabilește planul de tratament adecvat, se realizează o intervenție chirugicală în care medicii chirurgi vor efectua extracțiile dentare necesare, curăță zona de infecții dentare, refac osul afectat și pregătesc zona pentru inserarea unui număr de implanturi dentare, stabilit de la bun început în funcție de arcada fiecărui pacient.
Implanturile dentare sunt inserate cu foarte mare precizie, ținând cont de computerul tomograf prin intermediul căruia putem vizualiza osul în 3 dimensiuni, astfel implanturile sunt inserate într-o poziție precisă și predictibilă prin urmărirea traiectoriei indicate de către aparatura modernă folosită.

Dr. Danilo Ferraro, despre despre tratamentul cu implanturi dentare

“Ce se poate face atunci când pacientul nu are dinți? Este posibil să se facă o lucrare fixă? Care sunt opțiunile de tratament și cum se alege cea potrivită? Unde se efectuează o astfel de procedură pentru a restabili întregul dinte? La ce ar trebui să fim atenți atunci când ne alegem medicul? Răspunsurile la toate aceste întrebări sunt posibile printr-o consultare

Modul de contact

Lascia un commento