Fatete dentare perfecte

Daca v-ati gandit sa va schimbati zambetul si ati considerat fatetele dentare ca o optiune, atunci sunteti pe calea cea buna. In acest articol, veti descoperi tot ce trebuie sa stiti despre fatete dentare, aceasta procedura de estetică dentară, care poate sa va ajute sa obtineti un zambet perfect.

În acest articol veti invata cum puteti schimba culoarea si forma dintilor dumneavoastră, pentru a va imbunatati aspectul dinților și nu în ultimul rând chiar viata.

Ce sunt fatete dentare ?

Fatetele dentare sunt mici piese realizate din ceramica si aplicate pe suprafata dintelui de catre medicul specialist stomatolog in vederea imbunatatirii aspectului dintilor. Acestea au o durata de viata de aproximativ 10 ani însă noi ne așteptăm sa te tina toată viata.

Desi aspectul este asemanator, fatetele se diferentiaza clar de coroanele dentare. Spre deosebire de coroanele dentare, fatetele dentare pot schimba forma, culoarea și chiar viață pacientului fără sa se scoată nervul dintelui.

Fatete dentare, desi nu sunt neaparat componente functionale, pot fi folosite pentru a imbunatati masticatia sau pentru a intari un dinte afectat de caria dentara.

Fatetele dentare nu sunt coroane dentare. Spre deosebire de coroanele dentare, care sunt confectionate din materiale asemanatoare de exemplu zirconiu sau ceramica, acestea au un alt scop.

Coroanele dentare au menirea de a acoperi in totalitate dintele, in general pentru a-l proteja sau reface. Fateta dentara acopera doar fata vizibila a dintelui si are scop estetic.

Pentru mai multe informatii am facut un articol care explica in detaliu cand un pacient are nevoie de Fatete dentare sau de Coroane dentare.

Ce trebuie sa stii despre fațete dentare

Pentru inceput, ar trebui sa va puneti cateva intrebari referitoare la fațete dentare sau dental veneers, cum se mai numesc ele in limba engleza.

Raspunsul la aceste intrebari va vor ajuta sa va conturati o imagine mai buna a ceea ce inseamna a pune si a purta fațete dentare.

  • Eu pot sa-mi pun fatete ?
  • Fatetele imi afecteaza dintii?
  • Cat costa o fateta dentara? Este scump?
  • Cat tin fațetele dentare?
  • Exista contraindicatii?
  • Se retrag gingiile?
  • Intra mancare pe sub fateta dentara?

Aceste intrebari, dar si multe altele isi vor gasi raspuns in acest articol. Vom detalia fiecare aspect al acestui proces si va vom ajuta sa luati o decizie.


Ce facem diferit acum in 2023?

Realizarea fatetelor dentare este o arta. Fara a forta comparatia, acestea sunt realizate foarte asemanator cu realizarea bijuteriilor.

Pe langa talentul tehnicianului, acum, in 2023, avem nevoie si de foarte multa precizie. Medicul stomatolog trebuie sa fie medicul specialist.

Ce este diferit acum, in era digitala, fata de acum 5 sau 10 ani? Aproape totul!

Daca acum 10 ani realizarea lucrarilor protetice si implicit a fatetelor se facea in totalitate bazandu-ne pe ce crede medicul stomatolog ca este frumos, astazi realizarea fatetelor dentare din ceramica se face in mare masura digital utilizand sisteme ca Digital Smile Design.

Programare Online

Lascia un commento